Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

Ihana sitruuna-juustopiiras on kevätkauden herkku

Sitruuna-juustopiiras on kevään kahvihetkien juhlistaja parhaimmillaan. Anna piirakan tekeytyä seuraavaan päivään, niin maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.

Sit­ruu­na-juus­to­pii­ras

8 an­nos­ta

Poh­ja:

150 g peh­me­ää voi­ta

2 ½ dl kau­ra- tai veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ dl so­ke­ria

1 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1 t lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

200 g mas­car­po­ne- tai tuo­re­juus­toa

2 ka­nan­mu­naa

1 (½ dl) sit­ruu­nan mehu

1 dl so­ke­ria

1 li­me­tin mehu (2 rkl) ja
raas­tet­tu kuo­ri

Pin­nal­le:

1 dl koo­kos­las­tu­ja

1. Se­koi­ta peh­me­än voin jouk­koon kau­ra­jau­hot, so­ke­ri, koo­kos­hiu­ta­leet ja lei­vin­jau­he. Voi­te­le pii­rak­ka­vuo­an poh­ja ja reu­nat voil­la tai öl­jyl­lä. Pai­ne­le kau­ra­mu­ro­tai­ki­na pii­rak­ka­vuo­an reu­noil­le ja poh­jal­le. Esi­pais­ta poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia.

2. Se­koi­ta mas­car­po­ne­juus­to, ka­nan­mu­nat, sit­ruu­na­me­hu ja so­ke­ri kes­ke­nään kul­hos­sa. Pese li­met­ti, raas­ta sii­tä kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Li­sää kuo­ri­raas­te ja mehu täyt­tee­seen.

3. Kaa­da täy­te esi­pais­te­tun poh­jan pääl­le. Jat­ka pii­ra­kan pais­ta­mis­ta vie­lä noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. Jos pii­ra­kan reu­nat tum­mu­vat lii­kaa, ase­ta pii­ra­kan pääl­le lei­vin­pa­pe­ri.

4. Ko­ris­te­le pii­rak­ka koo­kos­las­tuil­la. An­na jääh­tyä hy­vin en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: 45 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: help­po

As­te: 8 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ